Een glimlach in het voorbijgaan

Theorie en praktijk van belevingsgerichte zorg
Glimlach in het voorbijgaan
€ 10

Een glimlach in het voorbijgaan is een boek met een hoog praktijkgehalte dat duidelijk maakt met welke vragen verzorgenden in hun werk te maken hebben. Vragen, die je als verzorgende stelt bij belevingsgerichte zorg: ˜Wat doe ik als ik verzorg, wat gebeurt er als ik contact maak, met de ander, met mezelf?, ˜Hoe kan ik weten of ik het beste doe wat mogelijk is?, ˜In hoeverre mag ik mijzelf zijn als ik verzorg?.

Opleiding, bij- en nascholing

Een glimlach in het voorbijgaan helpt verzorgende medewerkers zich bewust te worden van de rijkdom van hun beroep. Zij leren reflecteren op de spanningsvelden die samenhangen met hun beroep verzorgende zoals afstand en nabijheid, regels en flexibiliteit, macht en onmacht tegenover deskundigheid.
Theorie, maar vooral de praktijk van belevingsgerichte zorg, van het contact maken met cliënten. Zeer geschikt voor de bij- en nascholing van verzorgende medewerkers zoals bij de invoering van belevingsgerichte zorg.

Praktijktheorie

Belangwekkend is dat Cora van der Kooij in Een glimlach in het voorbijgaan een praktijktheorie voor verzorgenden beschrijft, waarin praktijk en theorie van belevingsgerichte zorg naadloos op elkaar aansluiten.

Direct bestellen?

Je koopt Een glimlach in het voorbijgaan al voor € 10.
Mailen? info@zorgtalentproducties.nl
Bestellen? Gebruik het bestelformulier aan de rechterzijde
Bellen? 06 4172 3180